Brukerdiskusjon:Ninni: Forskjell mellom sideversjoner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wiktionary
Slettet innhold Innhold lagt til
V85 (diskusjon | bidrag)
Rschen7754 (diskusjon | bidrag)
 
Linje 101: Linje 101:


For intetkjønnsord som slutter på -i, er den bestemte flertallsformen -i fremdeles mulig, slik at ordet slutter med -ii? F.eks. [[raffineri]]? Ifølge [http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=raffineri&sourceid=Mozilla-search ordboken] så er det n1, og da burde «alle raffinerii» være en mulig form, men for meg, virker det som en noe tung form. [[Bruker:V85|V85]] 22. mai 2009 kl. 20:44 (CEST)
For intetkjønnsord som slutter på -i, er den bestemte flertallsformen -i fremdeles mulig, slik at ordet slutter med -ii? F.eks. [[raffineri]]? Ifølge [http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=raffineri&sourceid=Mozilla-search ordboken] så er det n1, og da burde «alle raffinerii» være en mulig form, men for meg, virker det som en noe tung form. [[Bruker:V85|V85]] 22. mai 2009 kl. 20:44 (CEST)

== Ang: Din status som administrator ==

Hei! Jeg er en av [[:m:stewards|stewardene]] på Wikipedia. Der er nylig blitt innført en [[:m:Admin activity review|policy]] med hensyn til endring/ tilbakekalling av utvidede rettigheter for brukere (administrator, byråkrat o.a.). Denne ble innført ved [[:m:Requests for comment/Activity levels of advanced administrative rights holders|konsensus i nettsamfunnet]]. I tråd med denne policyen går man nå gjennom administratoraktivitetene for wikier der policy vedrørende inaktivitet ikke er innført.
 
Du fyller kriteriene for ikke-aktivitet (ingen registrerte logg-handlinger og ingen redigeringer siste 2 år) på nowiktionary, hvor du er administrator. Siden nowiktionary ikke har egen prosess for gjennomgang av administratorrettigheter, gjøres den globale policyen gjeldende.
 
Hvis du ønsker å beholde rettighetene, vennligst ta kontakt med det aktuelle wikisamfunnet ditt og fortell at du har fått denne meldingen, men ønsker å fortsette. Når dette er gjennomgått og drøftet av det aktuelle forumet, kan du kontakte stewardene på  [[:m:Stewards' noticeboard]], med lenke til forumet der ditt wikisamfunn uttrykker ønske om å opprettholde rettighetene.
 
Vi, stewardene, vil vurdere svarene. Hvis der ikke foreligger noe svar etter ca. en måned, vil vi fjerne administratorrettighetene. I tvilstilfeller vil vi la spørsmålet gå tilbake til lokalsamfunnet for gjennomgang og kommentarer. Hvis du har spørsmål, vennligst ta kontakt via [[:m:Stewards' noticeboard]].
 
Med vennlig hilsen, '''[[User:Rschen7754|Rs]][[User talk:Rschen7754|chen]][[Special:Contributions/Rschen7754|7754]]''' 6. aug. 2014 kl. 07:18 (CEST)

Siste sideversjon per 6. aug. 2014 kl. 07:18

Velkommen!

Hei, Ninni, og velkommen til Wiktionary på norsk. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen
  • Stilmanual – hvordan artikler skal settes opp, språkføring og lignende.
  • Sandkassen – side for testing og/eller tull.
  • Tinget – forum for generelle spørsmål/problemstillinger angående Wikipedia.

Vi håper du vil like ditt opphold på Wiktionary. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.

Hvis du har spørsmål kan du stille de til meg her.

English: If you don’t understand or you can’t write in Norwegian, and you want to tell us something contact me here.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten können mir kontakten hier, bitte auf Englisch.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, puede escribirme aquí, pero en Inglés, por favor.

Med vennlig hilsen Eivind 26. mar 2008 kl. 17:38 (CET)

Maler[rediger]

Hei! Flott at du bidrar, fint at det er flere enn meg og Eivind som gjør noe her, og kanskje spesielt bra at du kan nynorsk. :)

Du kan bruke maler som overskrifter til ordklasser, f.eks. {{-verb-|no}} (erstatt no med nb eller nn om ordet kun finnes på bokmål eller nynorsk) gir overskriften substantiv på samme måte som tre = på hver side, og kategoriserer samtidig ordet, slik at du slipper skrive det. Se f.eks. snakke. Du kan bruke denne oversikten for å se alle, eller bare (det er lettere) se på lignende sider hvordan det er gjort fra før av. Mewasul 21. jul 2008 kl. 11:59 (CEST)

Byråkratavstemning[rediger]

Hei Ninni! Som du kanskje har forstått er vi ikke mange aktive bidragsytere på dette prosjektet. Jeg har likevel nominert meg selv til valg som byråkrat, da den nåværende byråkraten ikke er aktiv. Du kan si din mening på Wiktionary:Tinget#Nominasjon av EivindJ som byråkrat. Takk! --EivindJ 28. jul 2008 kl. 14:11 (CEST)

Heisann, kunne du se litt på siden dekke? Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal føre det opp mht. nynorsk, siden verbformen er klammeform. Hvordan synes du vi bør ta klammeformer generelt? Mewasul 13. aug 2008 kl. 22:00 (CEST)

Tenkjer høgt: Dei er lovlege nynorskformer og må handsamast som det. Dei er like mykje nynorsk som om dei ikkje var klammeform. Klammene seier noko om status innanfor nynorsken så det må markerast ein eller annan stad. Det er uansett ikkje dei formene eg ville prioritera høgast. Ofte held det med ei tilvising til hovedordet.Ninni 13. aug 2008 kl. 22:07 (CEST)
Selvsagt må de føres opp, men hvordan skal det markeres? Ved kursiv, som jeg gjorde for enkelhets skyld på dekke? Det er ikke så farlig om de ikke har utbredt grammatikk, synonymer, etc.; hovedsaken er at flest mulig oppslag skal føres opp slik at både bokmål og nynorsk er godt dekket. 80.212.249.208 14. aug 2008 kl. 22:51 (CEST)

Nynorsk[rediger]

Heisann, vet du om noe tilsvarende ord for foreteelse på nynorsk? Mewasul 18. okt 2008 kl. 02:04 (CEST)

Det er slike omgrep ein helst ikkje nyttar på nynorsk, men om ein må ha eit ein-til-ein-synonym så kanskje ovring eller hending duger? Ninni 18. okt 2008 kl. 18:28 (CEST)
Synonymer fungerer bra der det ikke er noe helt tilsvarende ord. :) Takk! Mewasul 19. okt 2008 kl. 15:17 (CEST)

Hei igjen. To ting om malen din: Du må (bør i alle fall) ha {{subst:PAGENAME}} som oppslagsord, og du kan benytte malen {{mangler bøyning}} (for eksempel på formen {{mangler bøyning|no}}) dersom du vil. Gjør gjerne om på malen, eller lag egen nynorsk-versjon, men det er fint om du bruker samme kategori, det er mer oversiktlig. :) Mewasul 29. okt 2008 kl. 22:45 (CET)

Takk for tips! Ninni 29. okt 2008 kl. 23:14 (CET)

Administrator[rediger]

Hei! Jeg gjorde deg til administrator, slik at du kan redigere forsida samt slette tullesider og blokkere vandaler. Dette betyr selvfølgelig ikke at det forventes at du bidrar mer enn du vanligvis gjør. Spør gjerne hvis det er noen av verktøyene du ikke forstår. --EivindJ 10. des 2008 kl. 09:05 (CET)

Hjelp til mal[rediger]

Hei, kunne du ta en titt på Wiktionary:Tinget#Mer om mal:oversettelse? Spesielt hadde det vært fint om du ser på valget av ordet Omsetjingar (jeg tror det er lurt om man bruker samme ord på alle maler, det er helhetlig, og derfor er det fint med rett utgangspunkt), men synspunkt på det andre eller generelt setter jeg også veldig stor pris på. Mewasul 13. des 2008 kl. 10:08 (CET)

Hovedsiden på nynorsk?[rediger]

Tror du det hadde vært noe i å kunne velge hvilken målform man vil lese hovedsiden på (og eventuelt andre viktige sider)? Jeg ser for meg at bokmål er default, og man kan velge nynorsk manuelt (men det bør lagres på et vis, jeg vet ikke helt hvordan), det virker som den enkleste måten å generere dette på. Hva synes du, og kunne du tenke deg å «oversette» hovedsiden til nynorsk om vi får til en slik løsning? :) Mewasul 7. feb 2009 kl. 08:10 (CET)

Det hadde jo gått an å tenke seg at hovudsida retta seg etter språkinstillingane, men eg trur ikkje det er mogleg. Kunne òg tenkt meg at malar kunne teste på språkvalg, men eg trur ikkje det går heller. Kanskje det kjem ein dag. Ninni 8. feb 2009 kl. 01:00 (CET)

Lyst til å ta en titt på disse og se om det er noe å rette/tilføye? Kanskje loke kunne vært dagens ord … jeg liker ordet :) --EivindJ 13. feb 2009 kl. 12:22 (CET)

En ting jeg lurer på her, er om adjektivet faktisk bøyes rett. Det kan tenkes at jeg er noe «anglisert», og at dette påvirker den norske grammatikken min. Jeg mener at det på norsk, som på engelsk er slik at «lange» adjektiv bøyes med «mer» og «mest», slik at et adjektiv som «offisiøs», med fire stavelser ville være «mer offisiøs» og «mest offisiøs», fremfor «offisiøsere» og «offisiøsest», som på meg virker tullete og barnehageaktig. Jeg har, dog, lest gjennom reglene for hvilke adjektiv som skal bøyes med «mer» og «mest» hos riksmålsforbundet (om gradbøying, helst nederst på siden), og der presenteres regelen anderledes enn slik jeg trodde den var. Har du noen meninger om dette?

Språkkjensla mi er samd med deg. Men eg trur ikkje vi skal freiste å gjeva råd om alle språklege val folk må gjera. I dette høvet syns eg det hadde vore best med eit wiktionary-tillegg som forklarar gradbøyingsreglene på norsk også kan lesarane tolke dei sjølve. Ninni 14. feb 2009 kl. 21:08 (CET)
Vi skal selvsagt ikke legge noen språkføringer for leserne, men det er jo de facto det vi gjør, når vi bare bøyer adjektivet som «offisiøsere». Jeg vet ikke helt hvordan et slikt wkt-tillegg ville fungere, men det virker som en god idé. Da vil også lesere (som gjerne ikke har vært hos riksmålsforbundet og sjekket), men som, som oss, synes det heller burde være «mer/mest» ikke få et dårligere inntrykk av wiktionary («de klarer ikke engang å bøye et adjektiv riktig! pffffff.») V85 14. feb 2009 kl. 21:15 (CET)
Eg synest ikkje du skal gradbøye offisiøs. Om du vil freiste å skrive eit slikt tillegg kan du jo starte her: [1] Ninni 14. feb 2009 kl. 21:23 (CET)

Het-ord[rediger]

Håper dette var korrekt. EivindJ 19. feb 2009 kl. 09:21 (CET)

Der ja :) EivindJ 19. feb 2009 kl. 09:28 (CET)
Eg trur vrangheten er vanlegare, sjølv om vrangheta er lovleg. Eg la inn begge. Ninni 19. feb 2009 kl. 09:29 (CET)

Maler/PAGENAME[rediger]

Hei igjen :) Ser du bruker maler som {{no-sub-på-sjon|{{PAGENAME}}}}. Jeg tror ikke det er nødvendig å skrive inn pagenavn hele tiden – det er lettere om man skriver inn at om første parameter ikke er oppgitt, blir det sidenavnet. For no-sub-på-sjon kan man endre {{no-sub-somstol|{{{1}}}}} til {{no-sub-somstol|{{{1|{{PAGENAME}}}}}}}, så slipper man skrive inn PAGENAME overalt. Mewasul 20. feb 2009 kl. 11:43 (CET)

Eg skriv ikkje inn PAGENAME. Det gjer suffiksing-malen. Eg la all leamikken der. Eg er samd i at alle grammatikkmalane bør funka utan sidenamn-argument, men det er ein del grammatikkmalar etter kvart og eg har berre skrive nokre av dei. Det skal ein del til å garantera at alle vil verka utan stamme. Ninni 20. feb 2009 kl. 11:51 (CET)
Da jeg jobbet med det samme for en tid tilbake, endret jeg på malene ettersom jeg brukte de. Kanskje det kan gjøres noe lignende? Event. kan man legge inn {{subst:PAGENAME}} i stedet - da blir sidenavnet substet. Det er ca. like tungvindt, men det er lettere å forstå dersom noen (som ikke kan så mye om det) skal gjenbruke malen et annet sted. Mewasul 20. feb 2009 kl. 11:59 (CET)

Hva er tanken med denne? Skal den ha noe innhold eller bare slettes? Tom bør den vel i hvert fall ikke stå (: EivindJ 21. feb 2009 kl. 18:45 (CET)

Den skulle vise bøying av slike ord som vanlig og herlig som er lovlege på både bokmål og nynorsk. Men desse orda er klammeform på nynorsk og eg er ikkje heilt overens med meg sjølv om korleis klammeformer skal handsamast. Det kjem! Ninni 21. feb 2009 kl. 18:49 (CET)
Jeg skjønner ... ok, da får vi ta det litt som det kommer. Ikke mitt sterke felt :) EivindJ 21. feb 2009 kl. 18:54 (CET)

Dagens ord[rediger]

Du gjør mye bra, spesielt når det kommer til ord på nynorsk. Tror du at du kunne nominert flere av disse ordene til å bli dagens ord? Det er nokså tungt å skulle vedlikeholde dagens ord, hvis jeg også må velge blant alle ordene på Wiktionary hva som skal være dagens ord. Ordene du nominerer trenger ikke å være spesielt «superbe» oppføringer med bøyningsmaler og en lang etymologiseksjon, bare de har litt a-ha faktor. V85 3. mar 2009 kl. 00:26 (CET)

Nynorsk grammatikk[rediger]

For intetkjønnsord som slutter på -i, er den bestemte flertallsformen -i fremdeles mulig, slik at ordet slutter med -ii? F.eks. raffineri? Ifølge ordboken så er det n1, og da burde «alle raffinerii» være en mulig form, men for meg, virker det som en noe tung form. V85 22. mai 2009 kl. 20:44 (CEST)[svar]

Ang: Din status som administrator[rediger]

Hei! Jeg er en av stewardene på Wikipedia. Der er nylig blitt innført en policy med hensyn til endring/ tilbakekalling av utvidede rettigheter for brukere (administrator, byråkrat o.a.). Denne ble innført ved konsensus i nettsamfunnet. I tråd med denne policyen går man nå gjennom administratoraktivitetene for wikier der policy vedrørende inaktivitet ikke er innført.   Du fyller kriteriene for ikke-aktivitet (ingen registrerte logg-handlinger og ingen redigeringer siste 2 år) på nowiktionary, hvor du er administrator. Siden nowiktionary ikke har egen prosess for gjennomgang av administratorrettigheter, gjøres den globale policyen gjeldende.   Hvis du ønsker å beholde rettighetene, vennligst ta kontakt med det aktuelle wikisamfunnet ditt og fortell at du har fått denne meldingen, men ønsker å fortsette. Når dette er gjennomgått og drøftet av det aktuelle forumet, kan du kontakte stewardene på  m:Stewards' noticeboard, med lenke til forumet der ditt wikisamfunn uttrykker ønske om å opprettholde rettighetene.   Vi, stewardene, vil vurdere svarene. Hvis der ikke foreligger noe svar etter ca. en måned, vil vi fjerne administratorrettighetene. I tvilstilfeller vil vi la spørsmålet gå tilbake til lokalsamfunnet for gjennomgang og kommentarer. Hvis du har spørsmål, vennligst ta kontakt via m:Stewards' noticeboard.   Med vennlig hilsen, Rschen7754 6. aug. 2014 kl. 07:18 (CEST)[svar]