கேரளா
Jump to navigation
Jump to search
Tamil
[edit]Alternative forms
[edit]Etymology
[edit]Transliteration of English Kerala, ultimately derived from Malayalam കേരള (kēraḷa).
Pronunciation
[edit]Proper noun
[edit]கேரளா • (kēraḷā)
Declension
[edit]ā-stem declension of கேரளா (kēraḷā) (singular only) | ||
---|---|---|
Singular | Plural | |
Nominative | கேரளா kēraḷā |
- |
Vocative | கேரளாவே kēraḷāvē |
- |
Accusative | கேரளாவை kēraḷāvai |
- |
Dative | கேரளாக்கு kēraḷākku |
- |
Genitive | கேரளாவுடைய kēraḷāvuṭaiya |
- |
Singular | Plural | |
Nominative | கேரளா kēraḷā |
- |
Vocative | கேரளாவே kēraḷāvē |
- |
Accusative | கேரளாவை kēraḷāvai |
- |
Dative | கேரளாக்கு kēraḷākku |
- |
Benefactive | கேரளாக்காக kēraḷākkāka |
- |
Genitive 1 | கேரளாவுடைய kēraḷāvuṭaiya |
- |
Genitive 2 | கேரளாவின் kēraḷāviṉ |
- |
Locative 1 | கேரளாவில் kēraḷāvil |
- |
Locative 2 | கேரளாவிடம் kēraḷāviṭam |
- |
Sociative 1 | கேரளாவோடு kēraḷāvōṭu |
- |
Sociative 2 | கேரளாவுடன் kēraḷāvuṭaṉ |
- |
Instrumental | கேரளாவால் kēraḷāvāl |
- |
Ablative | கேரளாவிலிருந்து kēraḷāviliruntu |
- |
See also
[edit]- (states of India) ஆந்திரப் பிரதேசம் (āntirap piratēcam), அருணாசலப் பிரதேசம் (aruṇācalap piratēcam), அசாம் (acām), பீகார் (pīkār), சத்தீசுகர் (cattīcukar), கோவா (kōvā), குசராத் (kucarāt), அரியானா (ariyāṉā), இமாசலப் பிரதேசம் (imācalap piratēcam), சம்மு காசுமீர் (cammu kācumīr), சார்க்கண்ட் (cārkkaṇṭ), கர்நாடகம் (karnāṭakam), கேரளா (kēraḷā), மத்தியப் பிரதேசம் (mattiyap piratēcam), மகாராட்டிரம் (makārāṭṭiram), மணிப்பூர் (maṇippūr), மேகாலயா (mēkālayā), மிசோரம் (micōram), நாகாலாந்து (nākālāntu), ஒடிசா (oṭicā)/ஒரிஸ்சா (oriscā), பஞ்சாப் (pañcāp), ராஜஸ்தான் (rājastāṉ), சிக்கிம் (cikkim), தமிழ்நாடு (tamiḻnāṭu)/தமிழ் நாடு (tamiḻ nāṭu), திரிபுரா (tiripurā), உத்தரப் பிரதேசம் (uttarap piratēcam), உத்தராகண்டம் (uttarākaṇṭam), மேற்கு வங்காளம் (mēṟku vaṅkāḷam) (Category: ta:States of India)