செஞ்சந்தனம்

From Wiktionary, the free dictionary
Jump to navigation Jump to search

Tamil[edit]

Etymology[edit]

From செஞ் (ceñ) +‎ சந்தனம் (cantaṉam).

Pronunciation[edit]

  • IPA(key): /t͡ɕɛɲd͡ʑɐn̪d̪ɐnɐm/, [sɛɲd͡ʑɐn̪d̪ɐnɐm]

Noun[edit]

செஞ்சந்தனம் (ceñcantaṉam)

  1. red sandalwood, red sanders, Pterocarpus santalinus
    Synonyms: அரிச்சந்தனம் (ariccantaṉam), அரிகந்தம் (arikantam), அணுகம் (aṇukam), அகிலங்கட்டை (akilaṅkaṭṭai), பீதசந்தனம் (pītacantaṉam), பிசனம் (picaṉam), பத்திராங்கம் (pattirāṅkam), தன்மலோகிதம் (taṉmalōkitam), சிவப்புச்சந்தனம் (civappuccantaṉam), செங்குங்குமம் (ceṅkuṅkumam), சல்லியம் (calliyam), சந்தனவேங்கை (cantaṉavēṅkai), குலவரி (kulavari), குசந்தனம் (kucantaṉam), இரத்தசந்தனம் (irattacantaṉam), ஆரக்கம் (ārakkam)
  2. Travancore redwood, Gluta travancorica
    Synonym: செங்குறிஞ்சி (ceṅkuṟiñci)

See also[edit]

References[edit]