User talk:Macedonicus

Definition from Wiktionary, the free dictionary
Jump to navigation Jump to search

Транскрипција[edit]

Штом е така, тогаш се согласувам да се оди со дијаграфска. Секако, ќе треба некако официјално да го оправдаме тој чин, посочувајќи управна одлука на државно ниво. Тука и на Википедија се наведуваат разните варијанти, со тоа што досега важеше за официјална таа по српскохрватски терк. Сега очигледно не е така. За тоа предлагам да ги известиме на релевентното место (некоја табла или сл.), но, повторувам, ќе мора да приложиме официјална одлука за тоа. --B. Jankuloski (talk) 06:45, 20 October 2013 (UTC)