Brukerdiskusjon:Broboman: Forskjell mellom sideversjoner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Nytt emne
Fra Wiktionary
Siste kommentar: for 4 år siden av Rschen7754 i emnet Rolla di som administrator på no.wiktionary
Slettet innhold Innhold lagt til
Rschen7754 (diskusjon | bidrag)
Ingen redigeringsforklaring
 
Linje 195: Linje 195:


Har du mulighet til å være med i avstemningen [[Wiktionary:Tinget#Forbedret_oversettelsesmal|her]]? Og kom gjerne tilbake og bidra mer på prosjektet {{smil}} På forhånd takk for hjelpen! <br /> - [[bruker:Teodor605|Teodor]] ([[Brukerdiskusjon:Teodor605|d]] &bull; [[Spesial:Bidrag/Teodor605|b]]) 2. apr. 2015 kl. 18:32 (CEST)
Har du mulighet til å være med i avstemningen [[Wiktionary:Tinget#Forbedret_oversettelsesmal|her]]? Og kom gjerne tilbake og bidra mer på prosjektet {{smil}} På forhånd takk for hjelpen! <br /> - [[bruker:Teodor605|Teodor]] ([[Brukerdiskusjon:Teodor605|d]] &bull; [[Spesial:Bidrag/Teodor605|b]]) 2. apr. 2015 kl. 18:32 (CEST)

== Rolla di som administrator på no.wiktionary ==
Hei. [[:m:Admin activity review|Retningsliner]] for fjerninga av avanserte brukarrettar (adminstrator, byråkrat osb.) vart sette i verk etter ei [[:m:Requests for comment/Activity levels of advanced administrative rights holders|semje på Meta-Wiki]] i 2013. Etter desse retningslinene vil forvaltarar granska aktivitet på wikiar som ikkje har retningsliner for inaktivitet.

Du stettar kriteria for inaktivitet (ingen endringar og ingen loggførte handlingar på 2 år) på wikien nemnd over. Sidan denne wikien ikkje har ein eigen granskingsprosess er det den globale som gjeld.

Om du ynskjer å halda på rettane dine, bør du informera samfunnet på wikien om at forvaltarane har sendt deg denne meldinga om at du har vore inaktiv. Om wikisamfunnet drøfter dette og deretter ynskjer at du skal halda på rettane dine, kontakt forvaltarane [[:m:Stewards' noticeboard|på Meta-Wiki]] og lenk til denne drøftinga, der det er uttrykt eit ynske om at du held på rettane dine.

Om du ynskjer å gje frå deg rettane dine kan du svara her eller be om at rettane dine vert fjerna [[m:SRP|på Meta-Wiki]].

Om du ikkje kjem med noko svar etter kring ein månads tid vil forvaltarane fjerna rettane dine som administrator og/eller byråkrat. I tvilstilfelle vil forvaltarane vurdera svara og la det lokale wikisamfunnet kommentera og granska tilfellet. Har du spørsmål kan du kontakta [[:m:Stewards' noticeboard|forvaltarane]].

Takk for merksemda di. --'''[[User:Rschen7754|Rs]][[User talk:Rschen7754|chen]][[Special:Contributions/Rschen7754|7754]]''' 19. jun. 2019 kl. 04:51 (CEST)

Siste sideversjon per 19. jun. 2019 kl. 04:51

Velkommen!

Hei, Broboman, og velkommen til Wiktionary. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wiktionary. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

V85 16. apr 2009 kl. 22:12 (CEST)


Forklaring[rediger]

Hei! Selv om den finnes på en del sider fremdeles, bruker vi ikke lenger overskriften «forklaring»: Den tar mye plass og forbedrer ikke oppsettet. Det er greiere å bare gjøre oppsettet slik:

==Portugisisk==
===Tallord===
'''quinze'''
#[[femten]]

Vi hadde også satt pris på om du kunne brukt malen {{infl}}. Still gjerne spørsmål dersom du lurer på noe, enten her, på Tinget eller min diskusjonsside. V85 17. apr 2009 kl. 12:48 (CEST)

Ønsker dere at jeg bruker {{infl}} selv om det finnes eksempelvis {{sub-pt-f}} ? Hva med {{-tall-}} osv.? Broboman 20. apr 2009 kl. 12:19 (CEST)
Der det er en spesifikk mal som {{sub-pt-f}} bør du bruke denne, ettersom den er bygget spesifikt for det språket du jobber med. {{infl}} er generell, og brukes primært der det ikke finnes noen spesifikk mal, eller der vi ikke tror det komme til å bli nødvendig (slik som med pronomen, ettersom de fleste språk kun har et svært lavt antall med pronomen). Det er helst maler som {{-tall-}} som vi ønsker «å bli kvitt»: disse erstattes av {{infl}}. (Bytt pt for et hvilket som helst annet språk.) I oppsettet ovenfor, erstatter denne oppslagsordet, dvs. «quinze» og ikke «===Tallord===».
Du må gjerne si ifra, dersom du har forslag til forbedringer. V85 20. apr 2009 kl. 12:31 (CEST)
Kanskje jeg ikke er flink til å formulere meg: Hvis du bruker {{sub-pt-f}} el.l., trenger du ikke bruke {{infl}}. Ellers skal jeg prøve å ikke lage for mye byråkrati for deg; du gjør en kjempe-jobb. :D V85 20. apr 2009 kl. 12:59 (CEST)
Ok. Hvordan skal jeg skrive inn etymologi på eksempelvis alga når jeg vet at den kommer av latinsk alga ? Broboman 20. apr 2009 kl. 13:04 (CEST)
Eksempelvis slik. ({{etyl}} gir språk og kategori, {{term}} forklarer ordet.) Mewasul 20. apr 2009 kl. 17:08 (CEST)
Hei. Det er dessverre fremdeles litt rotete her på Wiktionary. Vi forsøker å ha én mal for hver ordklasse i hvert språk, på formen {{språkkode-ordklasse}}, men fordi ingen har arbeidet noe særlig med portugisisk hittil, var det ikke laget noen slike maler for dette språket. Nå har jeg opprettet {{pt-sub}} og {{pt-adj}}. Følg lenkene for å se hvordan de brukes.
Når det gjelder etymologi, kan Wiktionary:Etymologi gi utfyllende informasjon om dette, men her er kortversjonen: I tilfelle alga skriver du: Fra {{etyl|la|pt}} {{term|alga|språk=la}}. Malen {{etyl}} angir hvor ordet kom fra og til hvilket språk det gikk (fra latin=la til portugisisk=pt), mens {{term}} setter et ord i kursiv og gir lenke til den riktige seksjonen, nemlig latin (la). Kåre-Olav 20. apr 2009 kl. 17:56 (CEST)

Skryt[rediger]

Du gjør en kjempejobb! God insats for Wiktionary, takk for at du bidrar! V85 1. mai 2009 kl. 23:07 (CEST)Svar

Wiktionary:Stilmanual[rediger]

Jeg holder på å skrive litt om på stilmanualen, slik at den stemmer mer overens med nåværende praksis på Wiktionary. Dersom du har litt input, så hører jeg gjerne på det du har å si! V85 5. mai 2009 kl. 22:33 (CEST)Svar

Bot[rediger]

Nå kan jeg ikke så mye protugisisk, men det ser ut som den boten din gjør en god jobb. Kunne du tenke deg/er det mulig, å få den til å gjøre det samme for norske ord, slik som f.eks. bringe? Det er jo ikke så mange verbtider på norsk (presens, preteritum og perfektum partisipp) å legge inn for hvert verb. Det eneste som gjør det litt vanskelig, som vi ser for bringe, er jo at vi kan ha opptil tre bøyninger for hvert verb: bokmål, nynorsk og riksmål. V85 13. mai 2009 kl. 21:21 (CEST)Svar

Tja, det er sånn halvmanuelle genereringer av tekstene, men om vi har kurante maler for bøyningene, så er det vel kanskje mulig. Min bot oppretter bare om artikkelen ikke finnes fra før, for jeg har ikke kommet inn på avaserte script ennå :) Broboman 14. mai 2009 kl. 02:59 (CEST)Svar
Har kikket litt på verbene (og noen av substantivene for den saks skyld), og har kommet til at jeg må gå ut fra kategoriene for verb, for å finne verbene. Deretter sjekke hvem av de som bruker malene som eksisterer for bøying, og lage en liste over verb som ikke bruker maler. Disse må gjennomgås, og legges inn korrekt bøyingsmal. Det er også litt hø om pø med kategoriene, slik at endel må vaskes der også. Eksempelvis ligger flere verb og dets bøyde former i kategorien "Verb i norsk". Så, endel må nok ryddes før BroboBot kan gjøre noe effektivt med alle verbene. Om jeg starter med det utgangspunktet som allerede finnes, så vil det bare bli mer komplisert senere, tror jeg, å fortsette på det som blir korrigert. Jeg skal se om jeg kan få laget noen lister over verb, substantiv og adjektiv i norsk som må gjennomgås. Broboman 14. mai 2009 kl. 19:16 (CEST)Svar
Det høres ut som et godt startpunkt. Det er en god del rydding som trengs her på no:wikt: Forskjellige, nesten tilfeldige oppsett (sammenlignet med de litt mer stramme rammene vi har nå), etc. Jeg driver å rydder litt i ny og ne, så bare si fra hvos du trenger litt hjelp, eller hvis jeg skal rydde litt.
Oppføringen bringe, er jo omtrent slik som vi vil ha den, så den er et utgangspunkt for videre automatisk innlegging av bøyde former. V85 14. mai 2009 kl. 19:34 (CEST)Svar
Kan du opprette bringa slik den burde se ut, både for substantiv og verb, og kategorier? Slik er det enklere for meg å se hvordan sidene som skal opprettes skal bygges opp. Broboman 14. mai 2009 kl. 19:42 (CEST)Svar
Sånn? Kategoriene er, som forventet, «Verbtid i språk» for hver bøyning, -a infinitiv er bare verb i nynorsk. «(Nynorsk)» er tatt med ettersom alle disse verbtidene kun brukes på nynorsk. Dersom det er lettere å programmere boten en annen måte, så kan jo målform settes inn på modellen «xx av verbet verb (målform)». Der formen for bokmål og nynorsk er lik, pleier vi ikke å oppgi målform. V85 14. mai 2009 kl. 20:44 (CEST)Svar
Jeg tror ikke det var en så dum idé å legge inn en grammatikk-seksjon for verb, der man bare legger inn den samme malen som er oppgitt for infinitivsformen. (I motsetning til romanske språk, som portugisisk, har vi ikke så mange verbformer på norsk, så malen tar ikke så stor plass.) V85 15. mai 2009 kl. 00:15 (CEST)Svar
Tenkte å legge den inn fordi det er infinitivet, altså likestilt med bringe. Hadde ikke tenkt å legge inn bøyningsmal for alle formene, selv om det kanskje ville vært en ide.. Broboman 15. mai 2009 kl. 02:21 (CEST)Svar
Kikk på de bøyde formene av vorse og se om de ser greie ut... Broboman 15. mai 2009 kl. 21:48 (CEST)Svar
Har laget en liste nå, hvor man må gå gjennom en og en... Bruker:Broboman/Liste_over_verb_uten_grammatikkmal Broboman 15. mai 2009 kl. 17:27 (CEST)Svar
Den er grei, jeg skal begynne å se litt på den. Regner med at den oppdaterer automatisk? V85 15. mai 2009 kl. 22:08 (CEST)Svar
Nja, den gør ikke det, men jeg kan kjøre spørringene med ujevne mellomrom og oppdatere den.. :-) Se på de bøyde formene av vorse og adsorbere og se om de ser greie ut.. Broboman 15. mai 2009 kl. 22:10 (CEST)Svar
Ang. oppdatering: Den er grei: Jeg ser av lilla lenker hvilke artikler jeg har oppdatert, men ikke hvilke du & al. har oppdatert.
Ang. vorse og adsorbere: Supert! Det eneste jeg kunne tenkt meg var at oppføringen vorset hadde overskriften ==Norsk (bokmål)== ettersom disse kun er bokmål-(og underforstått, riksmål)-former. V85 15. mai 2009 kl. 22:28 (CEST)Svar
OK. Skal jeg bruke kategori:xxx i bokmål, eller bruke kategori:xxx i norsk når det gjelder bokmål? Broboman 15. mai 2009 kl. 23:39 (CEST)Svar
[[xxx i bokmål]] for det som bare er bokmål (og underforstått riksmål), [[xxx i norsk]] der nynorsk og bokmål sammenfaller, og [[xxx i riksmål]], der riksmål har en egen form, som er forskjellig fra den brukt i Språkrådnormert bokmål. V85 15. mai 2009 kl. 23:49 (CEST)Svar
Da setter jeg igang en som tar kaste og agere-verbenes bøyinger. Går gjennom loggen etterpå for å ta de som allerede eksisterer. Broboman 16. mai 2009 kl. 06:54 (CEST)Svar

Kan du òg lage en oversikt over sider som ikke inneholder noen maler i det hele tatt? Det er svært ofte et tegn på at artikkelen er „feil“ satt opp i henhold til hvordan det gjøres nå. V85 21. mai 2009 kl. 17:38 (CEST)Svar

Bruker:Broboman/Artikler uten mal kategori eller redirect er en liste over artikler uten maler, kategorier eller redirects. Bakdelen er at jeg måtte ta utgangspunkt i siste dump av databasen, fra 10. mai. Siden da har det skjedd mye.... Skal se om jeg ikke finner en annen måte å hente current content.. Broboman 22. mai 2009 kl. 09:24 (CEST)Svar
Det er en dump fra 20. mai tilgjengelig. Skal hente fra den.. Broboman 22. mai 2009 kl. 09:29 (CEST)Svar
Klart. 548 artikler i listen. Broboman 22. mai 2009 kl. 10:04 (CEST)Svar
Jeg har jobbet litt med den; kan du ta en ny spørring? V85 28. mai 2009 kl. 17:03 (CEST)Svar
Dønn. 418 artikler nå.. Broboman 29. mai 2009 kl. 05:50 (CEST)Svar

Forklaring[rediger]

Når vi først begynner å rydde opp: Der du ser overskriften «Forklaring», er det fint om du tar den vekk. Vi er en ordbok, så det sier seg selv at vi gir forklaringer. :-D V85 15. mai 2009 kl. 22:07 (CEST)Svar

Modification of PiedBot[rediger]

Hello, I have stopped the modifications that were described on the page Brukerdiskusjon:PiedBot but I don't really understand your concern. Indeed, if I take the modification done on the item forstå, the category that was in the template {{-verb-}} is now in {{no-verb}}. So this is only a transfer of the location of the definition of category, not an addition. Laurent Bouvier 17. mai 2009 kl. 14:15 (CEST)Svar

Examples: petróleos is now both listed in the category of plural and the base category of substantiv. foundations is another, where the template you added also lists the plural of the plural. The template es-verb does not work like all the others, as you can see in presentar. The template nb-verb does not exist: drukket, and it should not even be there, as this is a conjugation of drikke. The xx-sub templates should not be used in conjugated versions, like in dristigheta. As you can see, the edits added a lot of challenges. Now we have to find a way to correct them all. Broboman 17. mai 2009 kl. 16:36 (CEST)Svar
Indeed, nice... I have still a concern with what the distinction that you introduces in your comment between lemmes and flexions. What is striking me is that ... there is currently no distinctions between them currently, in terms of category names or item sections. Laurent Bouvier 17. mai 2009 kl. 17:32 (CEST)Svar
I do not understand what lemmes is. in forstå you have done correctly, as this was a change of template. In drukket you are replacing the line '''drukket''' with the template nb-verb, even if there was no template there in the first place. What we can do, is to list all the verbs that has gone to one of the main categories (Verb i norsk, Verb i bokmål, Verb i riksmål and Verb i nynorsk), and see which one of them is also in the Presens i norsk, Presens i nynorsk, Preteritum i norsk etc, and remove the templates from them, and replace with '''{{PAGENAME}}'''. This would have to be done for the substantiv also. Or, you can find this from your scripts, to see the changes you have performed. I guess it must be thousands, as your bot was running for hours and hours.. On may 16, at 18:16 CET, there was 687 entries in "Verb i norsk" category. Now there are 899. The marjority of those 212 entries were caused by this. I do not have the same information for the substantiv, neither in norwegian nor in english or other languages. Broboman 17. mai 2009 kl. 21:40 (CEST)Svar
Firstly a comment to Broboman: lemme betyr «ubøyd form», i motsetning til flexions, som er «bøyde former».
When it comes to the categorisation, there is a slight framework for doing it, but, so far, this all has to be done manually. The template Mal:no-sub includes only one parameter, for the noun's gender. I would suggest adding one more parameter: ue/be/ufl/bfl: undetermined singular, determined singular, undetermined plural, determined plural, and this would then lead to categorisation into one of the following categories: Kategori:Ubestemt entall i norsk, Kategori:Bestemt entall i norsk, Kategori:Ubestemt flertall i norsk, Kategori:Bestemt flertall i norsk.
Similarly for Broboman (bokmål/riksmål/nynorsk) , which currently has no parameters. At first, I thought this would be simple, but, apparently, it requires a bit more thought. The template should be able to separate between infinitiv (or no marking), a-infinitiv, presens, preteritum, perfektum, presens partisipp (perfektum, in fact signifies the perfektum partisipp). These should then be crossed with one of the three current orthographies: bokmål, nynorsk or riksmål. For some verbs the three orthographies will be the same, for some, the riksmål and bokmål will be the same, for some, the bokmål and nynorsk will be the same, and for some, the three will be different. a-infinitiv does not have to adhere to this, as it can only be used in nynorsk. Perhaps the easiest is to create parameters on the model: b-inf/n-inf/r-inf, b-pres/n-pres/r-pres, b-pret/n-pret/r-pret, b-perf/n-perf/r-perf, b-prpa/n-prpa/r-prpa. For some, there will be a certain degree of duplication: kasta would be: a-inf|b-pret|b-perf|n-pret|n-perf. kastet would be b-pret|b-perf|r-pret|r-perf, etc. V85 18. mai 2009 kl. 22:11 (CEST)Svar
See Mal:pt-verb for this. Broboman 26. mai 2009 kl. 10:30 (CEST)Svar
I have now managed to make Mal:pt-verb to do this, and default to Kategori:Verb i portugisisk. I can do this on no-verb, but I need to know which keywords should be vaild, and which categories the different keywords should invoke. Should we create the "logic" in the templates, or should we expect the writer to add the correct parameters, to categorize the conjugated forms correctly? I would expect a conjugated verb to appear in all categories it could belong to, so if something is in bokmål, it should appear in both xxx in bokmål and xxx in riksmål. Otherwise, if you are looking for something, via the categories, you have first to look in riksmål, then in bokmål, and then in norsk, to find a conjugated verb in riksmål, that is common for bokmål,riksmål and nynorsk. I will add the code to no-verb, so you can see, and tets it there. If no parameters are added, it will default to verb i norsk (like it does with infl today. Broboman 28. mai 2009 kl. 14:15 (CEST)Svar

Da regner jeg med at du oppreter overnnevnte mal. Den bør fungere omtrent som pt-verbform, men med et par endringer:

  • Indikativ: presens, imperfektum, perfektiv preteritum, futurm.
  • Konjuktiv: presens, imperfektum
  • Kondisjonalis (som egen verbtid, ikke indikativ, bare en verbtid)
  • Imperativ (2 person e/fl og 1 person fl)
  • presens partisipp (bøyes h/f e/fl)
  • perfektum partisipp (bøyes h/f e/fl)

Takk, takk. V85 5. jun 2009 kl. 17:10 (CEST)

Har du et eksempel på bøyning? Har vi franske maler tilsvarende pt-verb-ar? Jeg skal modifisere pt-verbform til det du spør etter.. Broboman 5. jun 2009 kl. 22:58 (CEST)
På fr.wiktionary så ser jeg på et eksempel: fr:Annexe:Conjugaison_française:abaliéner, og da skjønte jeg litt mer av oversikten din. Jeg legger ikke inn noen "kontroll" på numerus eller person, slik at det er "fritt vilt". Se på/test {{fr-verbform}}, og si hva du synes. Se også Bruker:Broboman/sandkasse4 for noen tester jeg gjorde med denne malen. Broboman 5. jun 2009 kl. 23:23 (CEST)
Da var ferien over, en deilig langhelg... :-) Den malen det gjerne er mest naturlig å sammenligne med er denne på fr. En av tingene er at fransk verbbøyning (gjerne i motsetning til portugisisk) har en god del fordobling, spesielt for regelrette verb. Konjunktiv og indikativ presens er veldig like: For å ta verbet ditt abaliéner: abaliéne er: 1. og 3. person entall presens i både indikativ og konjunktiv og 2. person entall imperativ. abaliénions er 1. person flertall indikativ imperfektum og konjunktiv presens. Jo mindre kode man trenger for å legge inn denne informasjonen simultant, jo bedre.
Det slå meg at man på fr ikke har noe system for å legge inn bøyning av partisipper, grunnen er nok den at disse bøyes helt regelrett, og dermed er det gjerne ikke mange som tenker på at det er nødvendig (aimé, aimée, aimés, aimées, men den kan være kjekk for en del oppslagsord som pincée som både er substantiv og perfektum partisipp i hunnkjønn.). Jeg har tenkt litt på det, og tror at det beste er å legge dem inn som adjektiver, dvs. at Kategori:Perfektum partisipp i fransk og Kategori:Presens partisipp i fransk begge blir underkategorier av Kategori:Adjektiv i fransk, og, der det er bøyde partisipper legges disse inn i kategorier som Kategori:Bøyde perfektum partisipp i fransk & Kategori:Bøyde presens partisipp i fransk. Det som slår meg da, er at man kan lage en ny mal: Mal:fr-partisipp, denne har tre parameter: et for tid (presens/perfektum), et for kjønn (m/f) og et for tall (e/fl). Der kombinasjonen er em legges oppslagsordet i Kategori:XX partisipp i fransk, der den er ef, flm, flf legges den i Kategori:Bøyde XX partisipp i fransk. Du som kan så mye må jo kunne klare å få til noe slikt. V85 9. jun 2009 kl. 18:14 (CEST)
Etter å ha sett på [[:fr:Modèle:fr-verbe-flexion], {{fr-verb-topp}}, {{fr-verb-eler}} osv., så sier det meg at denne malen burde ha ca 50 navgitte parametre, for å angi alle utfall. Er det konsekvent gjennom alle bøyingsgrupper at eksempelvis første og tredje person, entall, indikatv presens og første og tredje person, entall, konjunktiv presens og andre person, entall, imperativ presens er like, eller er dette tilfeldig for denne bøyingsgruppen? Broboman 10. jun 2009 kl. 06:14 (CEST)
Jeg har funnet løsningen på denne: Opprettet 12 og 13 person, som representerer første og andre og 1 og tredje person sammen, der disse sammenfaller (som er nokså ofte, selv om mønstrene for når, er litt forskjellig). V85 10. jun 2009 kl. 08:45 (CEST)
Når det gjelder en {{fr-partisipp}}, så vil det vel være mest naturlig å bruke parametre som t=tempus|g=gender(kjønn)|n=numerus slik at man ikke må huske på om det er flf, ffl eller lff man skal bruke. Det burde kanskje være med ett parameter til, som angir om det er verb eller substantiv (adjektiv?) man beskriver, for man vil vel kalle opp malen under begge overskriftene i eksempelet ditt med pincée? Broboman 10. jun 2009 kl. 06:14 (CEST)
Nei, der den er substantiv, holdes de to forskjellige, slik at pincée står oppført både som et substantiv og som verbform: perfektum partisipp: une pomme pincée - «et kløpet eple». Akkurat som «klype», som er både verb og substantiv (om enn ikke helt på samme måte). Jeg gjorde et forsøk, men det feilet, du kan se på koden jeg la inn og prøve å fikse den? V85 11. jun 2009 kl. 12:49 (CEST)
Hvilken tekst ønsker du at dette skal generere? Kan du gi meg eksempler? Lag gjerne noen fiktive undersider hos deg, og vis meg hvordan du vil at det skal se ut når oppslaget vises. Jeg har ikke helt forstått hvor du vil. Er det bare kategoriene du ønsker skal legges til, eller vil du ha nye overskrifter også? I så fall, så må vi være forsiktige, slik at ikke det blir tullball, og noen legger flere verbformer under denne, slik at man får Verb - Adjektiv - Verb i oppslaget. Broboman 11. jun 2009 kl. 14:06 (CEST)
Noe à la det som er på siden Bruker:V85/Sandkasse. Overskrifter legges til manuelt, det er kun «definisjonslinjen» og kategorier som lages av malen, som med de andre verbform-malene. (På siden har jeg lagt kategoriene i [enkle rammer] så blir de ikke lenker. Du må gjerne redigere siden, hvis du har kommentarer til hvordan det kan bli bedre. V85 11. jun 2009 kl. 18:10 (CEST)

What's the interest of creating item without definition or translations? Laurent Bouvier 10. jun 2009 kl. 20:45 (CEST)

Instead of just me translating and definig all the entries beforehand, it is now possible for all participants on this wiktionary to contribute. Broboman 10. jun 2009 kl. 20:52 (CEST)
The problem is that there is not enough contributors (~30) to complete the 20.000 items that have be drafted. This is the problem of the Russian Wiktionary where all items are actually drafts.Laurent Bouvier 10. jun 2009 kl. 21:23 (CEST)
Currently there are about 5000 articles that need a definition. How do you eat an elephant? One piece at a time. We can introduce one and one article, defined and translated, or we can put in a whole bunch, preformat them as much as possible, and let people fill in just the definition, and other data as well in an more convenient way. The interwiki linking also elps us take advantage of the other wiktionaries, to help us create correct definitions faster. Look at the contributions of Mewasul, constantly defining spanish words, now that they are available. Broboman 10. jun 2009 kl. 22:29 (CEST)

Portuguese verb forms[rediger]

Hello. Please can you publish the code, which you use for your Portuguese bot. I would like to run a similar bot on en.wiktionary. Where do you get your Portuguese informations?Volants 11. jun 2009 kl. 12:42 (CEST)

I retreived the verbs from the "What links here" on the template for the conjugation of verbs ending in -ar at pt.wikipedia.org and es.wikipedia.org (to include the spanish verbs, as there are a lot of similarities between the languages). Then I created a system in Excel to create the text that the bot used for creating the articles. If you would like, I can give you the skeleton for the -ar in Excel. It is relatively crude, and must be adjusted to different endings (-er, -ir, -car etc.). I have not created anything generic for this (yet). Send me an email if you would like this. Broboman 11. jun 2009 kl. 14:01 (CEST)
I have now created the text file generation here for -ar verbs in portuguese. Still some docs remaining though.. Broboman 14. jun 2009 kl. 13:37 (CEST)

Andre person flertall[rediger]

Andre person flertall finnes på spansk kun i Spania; de andre spansktalende landene bruker tredje person for å uttrykke andre person. På en-wikt kategoriseres slike bøyninger i egen kategori (sammen annen spansk spansk, jeg tror det er lurere å skille de ut). For å gjøre det plasserer man {{kontekst|Spania|kat=Verb i spansk spansk}} foran definisjonen, se eks. her. Kan du legge til det når/om du masseoppretter flere bøyninger (-er, -ir, etc.) fremover, hvis det ikke er vanskelig? Mewasul 12. jun 2009 kl. 00:13 (CEST)

Jeg la det rett i malen, slik at det kommer på alle som kaller es-verbform med p=2 og n=f. Broboman 12. jun 2009 kl. 02:06 (CEST)
Flott, takk skal du ha! :) Mewasul 12. jun 2009 kl. 16:42 (CEST)
En liten kommentar: Er ikke kategorinavnet Kategori:Verb i spansk spansk litt pussig? Jeg tenker da på formen «spansk spansk». Kanksje en bedre form ville være «europeisk spansk», «kontinental spansk», «kastiliask» eller noe annet. Kan ikke veldig mye om spansk og vet derfor ikke hva som passer best, men synes formuleringen «spansk spansk» er merkelig. Wikijens 12. jun 2009 kl. 17:34 (CEST)

False[rediger]

Hvorfor starter en rekke oppslag med ordet «FALSE»? Se [1]. Mewasul 15. jun 2009 kl. 07:47 (CEST)

Det er jeg ikke sikker på, men jeg skal ta en sveip og få det fjernet.. Broboman 15. jun 2009 kl. 09:39 (CEST)
Hadde glemt en ;"" i regnearket mitt. BroboBot fjerner alle nå, så da blir alt så meget bedre. Flott at du så det! Broboman 15. jun 2009 kl. 15:12 (CEST)

Ukens ord[rediger]

Det er helt greit at du oppdaterer ukens ord. Hvis du vil, kan du lage oppsettet for flere uker frem i tid; det oppdaterer seg av seg selv (Rundt kl. 2 mandag morgen, har jeg funnet ut), og vi slipper at det står tomt. V85 16. jun 2009 kl. 11:36 (CEST)

Har gjort det et par ganger, når jeg har sett at ingen andre har gjort det. _Tror nok at vi skal fokusere på villigheten til å bidra, slik at vi ikke sier at noen er spesielt ansvarlig, bare at man bidrar når man kan. Jeg vet at det kan settes opp frem i tid, men jeg har ikke gjort noe med det. At det oppdaterer seg ca kl 2, er kanskje fordi serveren er satt opp til å oppdatere magic words rundt midnatt GMT. Når dere som sitter i Norge er to timer før (sommertid), så blir det slik. :) Broboman 16. jun 2009 kl. 13:24 (CEST)

fransk / translations[rediger]

Hello, I have noticed that you have decided to substitute the template {{overs}} by the template {{o}}. I was surprised of this decision because I am personally finding that having the two templates is actually very handy and I regret not to have them for instance in the French wiktionary. Is the template {{overs}} obsolete? Is there a rationale for this substitution? Laurent Bouvier 22. jun 2009 kl. 15:59 (CEST)

From this discussion, we have had no objections to change from {{overs}} to {{o}}: Wiktionary:Tinget#MediaWiki:Editor.js to accomodate the use of this translation editor. Broboman 22. jun 2009 kl. 16:08 (CEST)

Administrator[rediger]

Hei, jeg valgte å gjøre deg til administrator fremfor å slette det du merker, så kan du slette selv. Forøvrig fint med opprydning, du er flink! Mewasul 25. jun 2009 kl. 12:19 (CEST)

Hrmf.. Mindre jobb på dere, med andre ord ;) Broboman 25. jun 2009 kl. 12:20 (CEST)
Klart. Alltid grunnlaget for å utnevne nye admins ;) Mewasul 25. jun 2009 kl. 12:22 (CEST)

Substantiv[rediger]

Hvordan går det med botgenerering av substantiv? Jeg har gledet meg/gleder meg til å massegenerere forklaringer :) Har du fått problemer med noe, eller har det bare stoppet opp? Mewasul 3. sep 2009 kl. 19:16 (CEST)

Ligger på trappene. Jeg har ei datter på 6 måneder som skaffer meg litt mye jobb for tiden (jeg jobber som regel på PC med henne på ene armen), og ei på 2,5 år som er så sjalu på henne som er på armen... Jeg har blitt ferdig med nesten alle bokmålsparadigmene, nå står nynorsken for tur. Jeg tenkte jeg skulle gå gjennom endel først, for å linke sammen sammensatte ord osv, for å slippe å gjøre det i etterkant. Jeg tror at jeg i første omgang skal ta ordene som "bare" finnes på bokmål, så vi får noe å jobbe med. Jeg synes dessverre at vi ikke har "avklart" om vi skal bruke ==Norsk (bokmål)== eller bare ==Norsk== som hovedoverskrift, og heller bruke nb-sub, no-sub og nn-sub for å kategorisere riktig. Jeg ønsker helst å legge alt under ==Norsk==, og så heller kategorisere riktig. Det blir også ryddigere i forhold til om et ord "plutselig" skifter status fra å være et bokmålsord, til å være et nynorskord også. Har fått litt inntrykk av at det er litt besultningsvegring her på no.wiktionary, og lite konstruktive forslag (i forhold til de diskusjoner og spørsmål jeg har tatt opp). Vel, jeg får kanskje pushe på det litt på Tinget igjen, og om ingen kommer med noe fornuftig, så gjør jeg som jeg anser best selv. :-) Broboman 3. sep 2009 kl. 21:42 (CEST)
Selv synes jeg at bare norsk, med markering under, virker veldig bra. Du kan jo lage et forslag, og kanskje sette igang en avstemning (over to uker), kanskje det vil få folk til å engasjere seg litt. Det er ikke verre enn at man eventuelt kan stemme imot.
Jeg har følelse av at det er mye enklere å være aktiv når det er flere som er det; det er litt døtid her akkurat nå. Men det går vel i bølger. Mewasul 3. sep 2009 kl. 23:47 (CEST)

Hei, Broboman! Hvorfor slette så snart en side (og bruker også? Det tror jeg ikke, men...), når jeg har allrede gjort noe på en annen version? Dessuten, nåfortiden har jeg veldig lite tid til å gjøre mer. Mvh Kąġi Oȟąko 19. sep 2009 kl. 12:14 (CEST) Åh! Nå har jeg brukt det «Unified login»-system. Kąġi Oȟąko 19. sep 2009 kl. 12:32 (CEST)

Hei. Du lager ikke en brukerside når du oppretter en side på den måten. Du har laget ett oppslag i wiktionary, noe som ikke er meningen. Det er grunnen til at jeg sletter siden. Legg siden din på Bruker:Kąġi Oȟąko istedet, så skal den få være i fred. Broboman 20. sep 2009 kl. 00:17 (CEST)
Ææ… Du får unnskyld, dette så jeg ikke, og forsto ikke hva feil. Tusen takk for å ha opprettet sidene! Vennlig hilsen Kąġi Oȟąko 26. sep 2009 kl. 12:14 (CEST)

Fjerne lenker i spanske/portugisiske oppslag[rediger]

Hei! For lenge siden tenkte jeg på et forslag (tror kanskje jeg skrev det også), og tenkte jeg kunne ta initiativ til det igjen, men det bør kanskje tenkes litt igjennom. Det gjelder alle de masse-opprettede oppslagene for verb i spansk og portugisisk, og deres bøyningsformer. Jeg synes det er veldig fint at vi har dem med, men kunne ønske at de ikke ville være så fremtredende i form av antall sider og på tilfeldig side-funksjonen. Såvidt jeg husker, la du til kategorier for alle sammen, for å få dem med i en av de over, husker ikke hvilken (kanskje det var begge). Hva ville konsekvensen bli om vi eventuelt fjerna dem igjen (altså kategoriene?)? Mewasul 10. des 2009 kl. 12:38 (CET)

Random-page funksjonen velger blant alle sidene, uavhengig om de er kategorisert eller ei. For å telle i sidestatistikken derimot, så må det være minst én wikilenke på siden, og det var grunnen til at jeg gjorde det på den måten den gangen. På engelsk har de forsøkt å snekre en funksjon for å bare randomisere blant et gitt subsett av sider, men så vidt jeg vet, har de ikke klart det ennå. Broboman 17. des 2009 kl. 03:18 (CET)

Brukeravstemning om forbedret oversettelsesmal[rediger]

Hei

Har du mulighet til å være med i avstemningen her? Og kom gjerne tilbake og bidra mer på prosjektet LOL På forhånd takk for hjelpen!
- Teodor (db) 2. apr. 2015 kl. 18:32 (CEST)Svar

Rolla di som administrator på no.wiktionary[rediger]

Hei. Retningsliner for fjerninga av avanserte brukarrettar (adminstrator, byråkrat osb.) vart sette i verk etter ei semje på Meta-Wiki i 2013. Etter desse retningslinene vil forvaltarar granska aktivitet på wikiar som ikkje har retningsliner for inaktivitet.

Du stettar kriteria for inaktivitet (ingen endringar og ingen loggførte handlingar på 2 år) på wikien nemnd over. Sidan denne wikien ikkje har ein eigen granskingsprosess er det den globale som gjeld.

Om du ynskjer å halda på rettane dine, bør du informera samfunnet på wikien om at forvaltarane har sendt deg denne meldinga om at du har vore inaktiv. Om wikisamfunnet drøfter dette og deretter ynskjer at du skal halda på rettane dine, kontakt forvaltarane på Meta-Wiki og lenk til denne drøftinga, der det er uttrykt eit ynske om at du held på rettane dine.

Om du ynskjer å gje frå deg rettane dine kan du svara her eller be om at rettane dine vert fjerna på Meta-Wiki.

Om du ikkje kjem med noko svar etter kring ein månads tid vil forvaltarane fjerna rettane dine som administrator og/eller byråkrat. I tvilstilfelle vil forvaltarane vurdera svara og la det lokale wikisamfunnet kommentera og granska tilfellet. Har du spørsmål kan du kontakta forvaltarane.

Takk for merksemda di. --Rschen7754 19. jun. 2019 kl. 04:51 (CEST)Svar