бидејќи

Definition from Wiktionary, the free dictionary
Jump to navigation Jump to search
See also: бидейки

Macedonian[edit]

Etymology[edit]

биде (bide) +‎ -јќи (-jḱi)

Pronunciation[edit]

Conjunction[edit]

биде́јќи (bidéjḱi)

 1. because, since
  Бидејќи (тој) не се јави, отидовме без него.
  Bidejḱi (toj) ne se javi, otidovme bez nego.
  Since he did not call, we went without him.

Adverb[edit]

бидејќи (bidejḱi)

 1. (rare) Adverbial participle of сум
  Бидејќи сиромав, (тој) не можеше да најде жена.
  Bidejḱi siromav, (toj) ne možeše da najde žena.
  Being a pauper, he could not find a wife.