ushtarak

Definition from Wiktionary, the free dictionary
Jump to: navigation, search

Albanian[edit]

Etymology[edit]

From ushtar (soldier).

Adverb[edit]

ushtarak

  1. military
    • 2014, Uran Butka, Masakra e Tivarit dhe Pergjegjesia e Shtetit Shqiptar[1]:
      Rol të rëndësishëm në vendosjen e regjimit ushtarak, shtypjen rezistencës dhe në mobilizimin ushtarak të popullsisë shqiptare në Kosovë, luajtën divizionet dhe brigadat e Ushtrisë Nacionalçlirimtare të Shqipërisë.

Related terms[edit]