போர்
Jump to navigation
Jump to search
See also: பார்
Tamil[edit]
Etymology[edit]
Cognate with Telugu పోరు (pōru).
Pronunciation[edit]
Noun[edit]
போர் • (pōr)
Derived terms[edit]
- போர்கல (pōrkala)
- போர்க்கடம் (pōrkkaṭam)
- போர்க்கடா (pōrkkaṭā)
- போர்க்கத்தி (pōrkkatti)
- போர்க்களம் (pōrkkaḷam)
- போர்க்காளை (pōrkkāḷai)
- போர்க்கெழுவஞ்சி (pōrkkeḻuvañci)
- போர்க்கோலம் (pōrkkōlam)
- போர்ச்சயப்பாவை (pōrccayappāvai)
- போர்ச்சேவல் (pōrccēval)
- போர்நிறம் (pōrniṟam)
- போர்ப்பறை (pōrppaṟai)
- போர்ப்பூ (pōrppū)
- போர்மகள் (pōrmakaḷ)
- போர்மடந்தை (pōrmaṭantai)
- போர்முகம் (pōrmukam)
- போர்மூட்டு (pōrmūṭṭu)
.
References[edit]
- University of Madras (1924–1936), “போர்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press