luginë

Definition from Wiktionary, the free dictionary
Jump to: navigation, search

Albanian[edit]

Një luginë

Etymology[edit]

A formation from lug with Albanian -inë suffix.

Pronunciation[edit]

  • IPA(key): /luˈɡinə/, [lʊˈɡiːn]

Noun[edit]

luginë f (indefinite plural lugina, definite singular lugina, definite plural luginat)

  1. valley
    Lugina e Vdekjes është djepi më i thellë që shtrihet në Amerikën Veriore, në teritorin e shtetit federal të Kalifornisë.
    Vendndodhja gjeografike e Luginës së Preshevës ësht shumë e përshtatshme edhe pse ajo ndodhet në periferi të Kosovës, pasi ajo shtrihet jo vetëm në pjesën qëndrore të Gadishullit Ballkanik, por përmbledh edhe rrjedhat ujore të Moravës dhe Vardarit.

Declension[edit]