நளி

From Wiktionary, the free dictionary
Jump to navigation Jump to search

Tamil[edit]

Signs of the Zodiac
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ) கொடுமரம் (koṭumaram)
Tamil Wikipedia has an article about நளி.

Etymology[edit]

Compare நள்ளி (naḷḷi, crab).

Pronunciation[edit]

  • (file)
  • IPA(key): /n̪ɐɭɪ/, [n̪ɐɭi]

Noun[edit]

நளி (naḷi) (plural நளிகள்)

  1. scorpion
  2. the zodiac sign Scorpio
    Synonyms: தேள் (tēḷ), விருச்சிகம் (viruccikam)

See also[edit]

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References[edit]

  • University of Madras (1924–1936) “நளி”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press